با توجه به استفاده روز افزون از مخازن تحت فشار در صنایع، لزوم پایش و مراقبت از این مخازن و اطمینان از کارکرد صحیح آنها بیش از پیش مشخص میشود. از این رو استفاده از تستهای مختلف از جمله تست هیدرواستاتیک ضروری به نظر میرسد.
درواقع تست هیدرواستاتیک، مجموعهای از آزمایشها را شامل میشود که جهت سنجش دوام و نشتی بر روی وسایلی همچون سیلندرکپسول، سیلندر گاز، لولهها و مخازن تحت فشار و… انجام میشود. تست هیدرواستاتیک نشان میدهد دستگاه و مخزن مورد نظر، سیلندرهای گاز یا هوا و… در فشار استاندارد خود کارکرد صحیح دارند یا خیر. اگر دستگاه مورد نظر در کارخانه باشد، این تست پس از خاموش کردن و تعمیر دستگاه انجام میشود. نکته قابل توجه این است که اگر تست هیدرواستاتیک با فشار بالا انجام شود، میتواند مشکلات زیادی برای تجهیزات مورد آزمون ایجاد کند و سبب ازهم گسستگی قسمتها یی از آن شود.
در این مراکز مقاومت مخازن و دستگاههای مختلف در برابر فشار سیالات مورد سنجش قرار میگیرد. با کمک این تست، آمادگی دستگاه و نیز نهایت ظرفیت آن مشخص میشود. این تست که هر پنج سال یکبار انجام میشود، سلامت بدنه دستگاه را میسنجد و اگر دیوارهی مخزن دچار مشکل شده باشد مشخص میشود.
تست هیدرواستاتیک مخازن CNG
تست هیدرواستاتیک سیلندرهای تحت فشار و مخازن CNG بر اساس ( استاندارد ملی ایران۶۷۹۲ “ الزامی” ) انجام میگیرد و موجب پیشگیری از حوادثی نظیر انفجار مخزن میشود. در تست هیدرواستاتیک ، ویژگیهای مکانیکی مواد بدنه مخزن دربرابر افزایش فشار سنجش میشود. به این صورت که با وارد آوردن فشار هیدرولیکی مساوی با فشار استاندارد مخزن، حجم بدنه کپسول در اثر این فشار افزایش یافته و پس از سی ثانیه در تثبیت فشار به مقدار ثابتی دست میابد.
این مقدار حجم، افزایش حجم کلی نامیده میشود. سپس فشار مخزن را تا فشار تقریبی صفر کاهش داده میشود. اتفاقی که میافتد این است که حجم مخزن کم شده ولی برابر با حجم اولیه نخواهد شد و مقداری بالاتر از آن خواهد بود که به آن افزایش حجم دائمی مخزن گویند. در زمان قیاس افزایش حجم دائمی با مقدار افزایش حجم کلی، در صورتی که نسبت افزایش حجم دائمی به افزایش حجم کلی بالاتر از ۱۰% باشد مخزن طبق استاندارد، سلامت نبوده و خارج از رده میباشد.مراحل تست هیدرواستاتیک مخازن CNG :
۱- باز کردن شیر از گلوگاه مخزن
۲- بازبینی چشمی بیرونی و داخلی کپسول واندازه گیری وزن آن
۳- شستشوی قسمت درونی مخزن
۴- تست هیدرواستاتیک متشکل از: ورودی، واترجکت و خروجی
۵- بستن شیر مخزن
تست هیدرواستاتیک دیگ بخار
انجام این تست به منظور اطمینان از سلامت و مقاومت دستگاه، تمامی اتصالات و عدم نشتی قطعات، در دمایی یک و نیم برابر بیشتر از دمای اصلی دیگ بخار انجام میگردد. جهت انجام این تست، دیگ یا لولهها با یک مایع که معمولاً آب است و برای تسهیل تشخیص نشتی رنگی شده، پر میشود و با وارد آوردن فشار بالا به مخزن تست اجرا میشود.
فروشگاه ایمن صنعت آریا، عرضه کننده بهترین لوازم ایمنی، آتش نشانی و تجهیزات حفاظت فردی.